Dag 3 : eerste evensong in Canterbury Cathedral

20131230-192055.jpg
Na twee zonnige dagen is het vandaag voor het eerst regenachtig. Er is echter genoeg te beleven in Canterbury. Tot en met woensdag zijn de Evensongs vroeger en beginnen om kwart over drie. Om half twee is iedereen gearriveerd en beginnen we met het repeteren van de processie onder leiding van een verger. In Canterbury is het de gewoonte om naast de buiging naar het altaar ook nog te buigen naar de Dean. Het werd allemaal uitgebreid geoefend en tijdens de dienst ging het perfect.
20131230-192234.jpg
Tijdens de repetitie blijkt dat het toch wel even wennen is. De afstand tussen beide koren is groot en ook de afstand tot het orgel is vrij groot. Vandaag zingen we het magnificat en nunc dimittis van Stanford in G. Met name het magnificat is best lastig voor de organist. In het magnificat zit een uitgebreide solo voor de sopraan en in het nunc dimittis een solo voor een bariton. Beide prachtig gezongen. Als Anthem wordt gezongen een stuk van Frank van Nimwegen. De responses zijn van Ashley Grote in oktober onder zijn leiding ingestudeerd tijdens de workshop in Harlingen in oktober.

De dienst gaat erg goed en het is altijd een fijne ervaring om in deze prachtige kathedraal te zingen. Na afloop is er thee met koekjes voor het koor.
20131230-192357.jpg

meer foto’s

(834)