Dag 4 (Zaterdag)

5D_Digital_Eerde_Bruining-3 Deze zonnige dag begon voor een aantal koorleden met een prachtige wandeling van de camping naar Fountains Abbey. Dit is een prachtige abdijruine die gebouwd is in de twaalfde eeuw en bewoond werd door de Cistercienzers. Henry VIII heeft echter in 1536 alle kloosters gesloten om religieuze redenen. Het was voor Henry zelfs een win-winsituatie: door grote vuren te stoken smolt hij het lood van de daken. Dit resulteerde in onbruikbare kloosters en voor hem een hoop geld.
Na genoten te hebben van de prachtige omgeving rondom de abdij, gingen we weer op weg naar Ripon. Daar zijn we nog even naar The Little Ripon Bookshop geweest, een ontzettend leuk klein boekwinkeltje met een enthousiaste verkoper. Deze winkel konden we natuurlijk niet zonder aankoop verlaten.

5D_Digital_Eerde_Bruining-2 De repetitie was stressen, want we moesten ook de muziek voor zondagochtend al doornemen. Tijdens de evensong zongen we de canticles van Smart in F. Het magnificat heeft een zeer lang gloria Patri. Hierbij moeten we altijd even gniffelen. Degene die de lezingen doet staat namelijk aan het begin van het gloria Patri altijd op, maar moet bij Smart altijd erg lang wachten tot hij met zijn verhaaltje kan beginnen. Verder zongen we het Jubilate van Britten, dat erg lastig is, maar er toch best goed uitkwam. Such fun!
5D_Digital_Eerde_Bruining-4