Dag 6 2 januari

20140103-092636.jpg

Vandaag is het een prachtige dag, de zon schijnt en het is ongeveer 10 graden. Omdat vandaag de Evensong laat is gaan de meeste mensen al vroeg op pad. Zo zijn wij vandaag naar Ramsgate geweest een typische Britse kustplaats. Je kunt hier leuk wandelen langs de kust en voor de gokkers onder ons is er de mogelijkheid om in een amusement hall die zo kenmerkend is voor de Engelse kustplaatsen met heel weinig geld veel plezier te hebben met de penny schuivertjes. En als je heel goedkoop wilt eten kan het ook in een familie restaurantje met formica tafeltjes en bediening door hele lieve mensen.

Om vier uur gaan we weer de kathedraal in. Een mooi maar lastig programma vandaag. Naast de responses en de prachtige psalm 13, zingen we het dubbelkorige magnificat en nunc dimittis van Allan Gray, een hele uitdaging maar het gaat erg goed. Daarnaast zingen we het Ave Maria van de hedendaagse Zwitserse componist Rutti. De processie en de knikjes naar dean en altaar worden al gedaan alsof we ons hele leven nog nooit anders hebben gedaan. Het is ook altijd goed om te horen dat de canons tevreden en blij met ons zingen zijn.
Nu is het echt donker in Canterbury maar de kathedraal is prachtig verlicht, een indrukwekkend bouwwerk. 20131231-183709.jpgNa een eenvoudige take away eindigt de dag met een pint in de Wetherspoon. Wat een geweldige dag.

20140103-092722.jpg

(622)