Dag 7 3 januari

11715267156_94cc38bc8c_cVandaag is het al weer de laatste dag dat we zingen in Canterbury. Het is vanmorgen nog mooi weer daarom trekken een aantal mensen naar Whitstable, anderen doen nog wat laatste boodschappen in de stad. ‘s Middags staan we weer klaar om voor het laatst de dienst te zingen. Dit maal het magnificat en nunc Dimittis in A mineur van Noble en a spottless rose van Howells. De psalm is vandaag psalm 18 met prachtige chants. De responses van Grote beginnen steeds meer eigen te worden en klinken met de dag mooier. Inmiddels is ook het volgende koor al gearriveerd om het van ons over te nemen, toevallig ook een Nederlands koor.

Tijdens en na de dienst worden we bedankt voor onze inzet. De Dean hoopt dat we net zoveel plezier aan deze week hebben beleefd als zij. En hij besluit met een hartelijk in het Nederlands geproken “tot ziens”. Wij hopen inderdaad dat we weer snel naar Canterbury terug kunnen komen. Het blijft een bijzondere plaats met een speciale sfeer. De dirigenten Sjouke en Geke Bruining en de organist Mattijs de Vreugd worden door het koor bedankt door middel van presentjes, evenals Hessel en Heleen die weer voor allerlei organisatorische zaken op de achtergrond hebben gezorgd.
_167

Hierna gaan de meeste koorleden nog éénmaal naar de Wetherspoon voor een maaltijd en een drankje. Morgen zitten de meeste mensen weer op de boot voor de tocht naar huis. Gelukkig is er in februari en oktober alweer een project en volgend jaar zingen we weer een hele week, maar dan in Norwich Cathedral. Nu al weer zin aan.

20140104-222942.jpg

(684)