Dag 6 (Maandag)

5D_Digital_Eerde_Bruining-3 Vandaag is de ‘grote verhuizing’ van Ripon naar York. Om 15.30 worden we in York Minster verwacht, dus het is best aanpoten om eerst de hele kampeerboel af te breken, in te pakken en een uur later in York weer op te bouwen.

5D_Digital_Eerde_Bruining-1 Na een regenachtige nacht is het tijdens het inpakken gelukkig droog en vertrekken we rond een uur of half elf richting York. In de buurt van camping Naburn Lock wordt het aantal Nederlandse auto’s explosief hoger, dus dat zit wel goed. In een vrolijk zonnetje is iedereen bezig met het opzetten van de tent. Dan komen er wat zwarte wolken en net als de tenten staan, barst de bui los, compleet met heftige windstoten. Helaas overleeft mijn tent die bui niet: de achterkant scheurt finaal af. Een slaapplaats is gelukkig snel geregeld.

5D_Digital_Eerde_Bruining-3Dan is het tijd om naar York te gaan. Wat is die Minster toch prachtig en indrukwekkend! Geweldig om hier weer te mogen zingen.

5D_Digital_Eerde_Bruining-2 De ‘loopjes’ worden gerepeteerd en dan gaan we de koorbanken in voor de repetitie. Na wat geduw en gesjor heeft iedereen een plek en starten we met zingen. Richard Shepherd, bekende musicus in Engeland, doet de responses met ons. Het is even wennen aan de ruimte maar het klinkt niet verkeerd. Om 17.15 klinkt de bel voor de eerste Yorkse evensong. De canticles van Smart en ‘Give us th wings of faith’ van Bullock gaan van een leien dakje omdat we die ook al hebben gedaan in Ripon.

Met een voldaan gevoel duiken we na afloop de pub in om een pint te drinken op deze dag.