Dag 7 (dinsdag)

Dinsdag 30 juli

5D_Digital_Eerde_Bruining-1 Na de eerste (heel rustige) nacht op de Naburn Lock Camping lijkt het een mooie dag te worden. Vanaf de camping gaat er een lijnbus naar de binnenstad van York; leuk om vandaag eens uit te proberen. En het scheelt een boel parkeer-gedoe.

Omdat we pas om kwart voor vier in de songschool starten, is er genoeg tijd om me in de stad uit te leven bij de plaatselijke muziekzaak om bladmuziek voor het strijkkwartet te zoeken. Maar ook in de tweedehands-winkels liggen nog een paar muzikale schatten, die wachten op mijn bezoekje. Enfin, de rugzak wordt wat zwaar.

5D_Digital_Eerde_Bruining-5 Vandaag leidt Sjouke het koor. En hij begint de repetitie met een verhuizing: Twee bassen steken gelijk over en de alten van koor 2 wisselen van plaats met de sopranen. Nu staan we kruislings opgesteld en dat komt de klank ten goede.
De canticles van Brewer staan weer op het programma. Fijn om nog eens te doen.

De anthem ‘O taste and see’ van Vaughan Williams wordt ditmaal uitgevoerd, zoals hij in het boekje staat. Heleen zingt (heel mooi) de solo. (opmerking: “Ik vind dat zo moedig van je, Heleen. Dat zou ik niet durven”; antwoord van Heleen: “Ik durf het eigenlijk ook niet, maar ik doe het gewoon”)

Na de dienst kunnen de campinggasten onze ex-kampeerder Cor verleiden om op de camping te komen eten. En al gauw staat dus het rode autootje weer bij de andere voertuigen en wordt er fanatiek met stokken en blokken gegooid. En voor je er erg in hebt, is het alweer donker. En hier op de camping dient het om 11 uur ‘s avonds ‘dead quiet’ te zijn. We zijn heel gehoorzaam.
5D_Digital_Eerde_Bruining-3