Dag 9 (donderdag)

5D_Digital_Eerde_Bruining-1 De laatste dag alweer, helaas. ‘s Morgens na het ontbijt de laatste noten nog even doorgenomen, het Magnificat en Nunc Dimittis van Kelly zijn ritmisch, snel, hebben lastige akkoorden, dus extra aandacht kan geen kwaad. Bij de Evensong kwam Kelly goed tot zijn recht, het spetterde eraf, een mooie afsluiting van deze serie. Ook vandaag waren er weer veel bezoekers van de Evensong, je ziet ook elke keer een aantal mensen die geen benul hebben wat er liturgisch gaande is, maar toch genieten van de muziek en de sfeer. Zo zal het een aantal van ons de eerste keer ook heus wel vergaan zijn, en moet je zien: nu maken we zelf deel uit van deze eeuwenoude traditie.

5D_Digital_Eerde_Bruining-5 Na de Eevensong worden we ontvangen door een canon (een van de leidinggevende priesters) in de tuin met een hapje en een drankje. Er zijn waarderende woorden van hun kant voor wat wij deze week voor hen hebben gedaan, van onze kant kunnen we hen bedanken voor de hartelijke ontvangst. Uiteraard zijn er ook nog de nodige woorden van dank voor de hele familie Bruining: Geke en Sjouke organiseren, dirigeren en zingen mee, de rest van het gezin houdt de site bij of zorgt voor het eten of zingt mee, of is gewoon ondersteunend aanwezig voor pa en ma. Fijn dat het hele gezin er zo bij betrokken is en er achter staat. Het is toch niet niks als je ouders steeds maar weer naar Engeland willen om te zingen … 😉 Ook de nodige dank voor Hessel en Heleen, die veel aan de organisatie bijdragen en o.a. zorgen dat iedereen een toga in de juiste maat tot zijn beschikking heeft.

5D_Digital_Eerde_Bruining-4 Jammer, het zingen is weer voorbij, maar als je je erop instelt, is het ook goed om je vakantie op een andere manier te vervolgen of om weer naar huis te gaan.