Southwark 2008

Afgelopen maart was het weer tijd voor het jaarlijkse jongerenproject. De term jongeren is misschien wel wat discutabel geworden. De groep laat zich nu definieren als “onder de 35”. We waren dit jaar te gast in de kathedraal van Southwark, Londen, een kleinere kathedraal aan de zuidkant van de Theems, maar nog steeds hartje Londen. Sjouke en Geke waren mee als dirigenten en Matthijs de Vreugd als organist.

Aan de ‘harde kern’, oorspronkelijk uit Harlingen en Groningen, waren veel nieuwe mensen toegevoegd; Wilfried had goed zijn best gedaan en een hele club uit Utrecht gescoord. Welkom allen!

Het grootste gedeelte van de groep kwam aan op vrijdagmiddag op de altijd gezellige scoutingcamping. Het nieuwe gedeelte met verwarmde slaapzalen en nieuwe toiletruimtes zou pas over een maand klaar zijn, dus op naar de barakken. De gouden tip over ‘muddy shoes outside’, had niet elke scout voor lief genomen, daarom eerst maar veel schoonmaakdoekjes en plastic zeiltjes gekocht, om te matrassen wat slaapbaar te maken.

Na een korte pauze wilde Sjouke meteen nog wat gaan inzingen, en muziek doornemen, wat een goed plan bleek. Daarna was er nog wat ‘vrije tijd’, die ingevuld werd met shoppen, vriendje van de trein halen, of boodschappen doen. Aangezien de groep zich al weer over Londen had verspreid, werd er in kleine groepjes gegeten. Namens Wilfried en Geke raadden we voor de volgende keer graag een Turks restaurant in de buurt van tube station Turnpike Lane aan.

volgende ochtend kwamen Nathalie, Damaris, Merlijn en Meike aan, en waren we compleet. Na een heerlijk ontbijt vertrok iedereen om nog enkele highlights van Londen te gaan bekijken. De middag stond verder in teken van de evensong, waarin we onder andere muziek van Sumsion en Goss zongen. Geke had voor die avond gereserveerd bij een pizza restaurant met uitzicht op de Saint Pauls, wat een heerlijk plan bleek. Na wat omzwervingen door de stad op zoek naar een pub, en naar lekkere snacks, vonden we elkaar weer op de camping. ‘s Avonds was het voor een aantal mensen onder ons bonte avond. Er waren allemaal lekkere drankjes en snacks en er werden de nodige raadsels gedaan, naast het altijd populaire hints.

Zondag was alweer een prachtige dag. Wie zei dat in Londen de zon niet scheen? Na een goede eucharistie viering, en een mooie evensong, was het voor sommigen al weer tijd voor een bezoek aan de pub. Anderen haastten zich naar Luton om het vliegtuig te halen. Het was weer een geslaagd weekend met een nieuwe en erg leuke groep.

Saakje

(297)