Dirigenten

Geke Bruining-Visser

Geke Bruining-Visser studeerde muziekwetenschap aan de universiteit van Utrecht van 1984 - 1989. Zij bekwaamde zich in kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor kerkmuziek. Aan het Sweelinckconservatorium van Amsterdam studeerde ze compositie bij Daan Manneke. Tevens heeft zij koordirectie aan het Gronings Conservatorium gestudeerd. Kerk- en koormuziek is uitgegeven bij Intrada te Heerenveen. 

Ze is samen met Sjouke Bruining oprichter van de Schola Liturgica en dirigent van de diverse projecten van de Schola Liturgica. Daarnaast is zij dirigent van de Sweelinck Cantorij (Stiens) en werkt zij als dirigent van het Nieuw Liedfonds. Ook dirigeert zij een aantal malen Bachcantates met het orkest en koor van het Cantatecollectief 'Ewiges Feuer' en is ze gastdirigent van de Ichthuscantorij.

Bezoek ook haar website: www.gekebruining.nl
Sjouke Bruining

Sjouke Bruining is sinds 1978 organist van de Chr. Ger. Ichthuskerk te Harlingen. Zijn orgellessen ontving hij van Klaas Hoek. In 1980 heeft hij de Ichthuscantorij opgericht. Hij heeft zich gespecialiseerd in de Liturgie en de muziek van de Anglicaanse kerk. Samen met Geke Bruining-Visser heeft hij de Schola Liturgica opgericht. Hij is dirigent van de Ichthuscantorij uit Harlingen en het dorpskoor van Arum.

Van 1978 tot 2008 was hij vaste organist van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Harlingen. Nadat deze kerk werd gesloten en samen ging met de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt werd hij organist in de Christelijke Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt te Harlingen. Tevens speelt hij regelmatig diensten in de Grote Kerk van Harlingen.