Bristol 2010

Jongerenproject Bristol 9 – 11 april 2010

Vrijdagmiddag 16:00 schiphol. Het is zover, een groep van ruim 35 jongemensen verzameld zich bij de incheckbalie van Easyjet. Waarom staat die groep daar en wat is ze van plan? Een toevallige voorbijganger zal dat niet zo snel kunnen raden, de groep ziet er dan ook tamelijk divers uit. Jong en ouder jong staan bij elkaar en het laat zich niet makkelijk raden wat hun bindt.
Reden van deze verzameling: vlucht 6168 zal de groep naar Bristol brengen, daar zal de groep een drietal diensten in de kathedraal verzorgen. De voorbijganger loopt door, dat zou je niet verwachten. De groep zanglustigen kent elkaar dan ook ternauwernood: twee repetitieweekenden is net voldoende om de muziek goed te kennen, maar een hele groep mensen heeft toch iets meer tijd nodig om elkaar gedegen te leren kennen. Geen nood, daar is alle tijd voor dat weekend.
Alvast één persoon laat zich goed kennen aan de groep, Trevor komt tamelijk laat aan op schiphol, besloten wordt dan ook als groep verder te gaan en de gebruikelijke procedure op schiphol te doorlopen, Maarten en Wilfried blijven op hem wachten en genieten buiten nog even van het zonnetje. De lijndienstvlucht naar Bristol verloopt soepel, alsmede het bagageophalen en de busrit naar Bristol. Vanaf de busstop lopen we gezamenlijk en gezellig pratende naar de binnenstad, want daar bevind zich de jeugdherberg. Een prima uitgangpunt voor de verplichtingen in de kathedraal, avonturen in de stad en het zicht op het behoorlijk bruisende uitgaansleven van Bristol.
Sommige koorleden duiken meteen te kooi, anderen nemen nog even een kijkje in de stad om te kijken waar ze terecht zijn gekomen, waarbij een pintje bier in de pub natuurlijk niet word vergeten, op de goede reis en de komende mooie dagen!
’s Ochtends was er een vast verzamel en ontmoetingsmoment, namelijk het ontbijt van het hostel. Daar werden de groepjes gevormd die de dag met elkaar zouden doorbrengen. Want naast zingen (repeteren en uitvoeringen) was er ook ruimschoots de tijd voor eigen activiteiten. Hetgeen ook fijn was, want ook Bristol is zeker de moeite waard om nader te verkennen.
De kathedraal was fijn om in te zingen, mooi om te zien en, zeker niet onbelangrijk, de mensen erg hartelijk. Dat was zeker te merken zondag na de ochtenddienst, het is moeilijk om je koffie warm weg te krijgen want de gemeenteleden waren er spraakzaam en nieuwsgierig naar de koorleden. Goeie oefening voor je Engels! De evensong ’s middags was ook goed te noemen, een hele prestatie als je bedenkt dat de groep elkaar pas dan echt goed heeft leren kennen en bovendien toch al een tikje vermoeid begint te raken wegens alle activiteiten en indrukken. Toch verschijnt iedereen op het gezellige en goed geregelde gezamenlijke maal in een al-you-can eat restaurant. En daarna natuurlijk genieten van de laatste momenten Bristol, voordat we de volgende dag weer terug moeten.

Al met al is er sprake van een zeer fijn weekend, ik heb nog niet vermeld dat het weer fantastisch was, zeer zonnig en warm. Een ook de muzikale prestaties van het koor waren goed te noemen, een mooi visitekaartje vanuit Nederland!
En de voorbijganger? Die moest eens weten wat een leuk weekend die groep mensen heeft gehad!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *